Luchtvochtigheid in huis te hoog of te laag?

In Nederland kampen veel woningen met een te hoge of te lage luchtvochtigheid. Vooral een te hoge luchtvochtigheid in huis komt veel voor: ongeveer 25% van de Nederlandse woningen heeft hiermee te kampen.

Een te hoge luchtvochtigheid is slecht voor de gezondheid. Bronchitis, astma en allergie nemen toe bij een te hoge luchtvochtigheid. Bovendien wordt de groei van schimmels bevorderd en kunnen muren en materialen aangetast worden.

De ideale luchtvochtigheid in huis moet liggen tussen 40% en 60%. Als u een vermoeden hebt van een te hoge of te lage relatieve luchtvochtigheid in huis, kunt u een beroep doen op de specialisten van Stoplekkage.nl.

Een slechte ventilatie van de kamers in uw huis kan een te hoge luchtvochtigheid in de hand werken. Vaak echter wordt een te hoge luchtvochtigheid veroorzaakt door vochtige muren en lekkages.

Geen nood! De medewerkers van Stoplekkage.nl kunnen de luchtvochtigheid in huis meten met speciale apparatuur. Voorkom tijdig gezondheidsproblemen en laat Stoplekkage.nl de luchtvochtigheid meten in de meest gebruikte kamers!

Luchtvochtigheid: gevolg van vochtproblemen

In vele gevallen is een te hoge luchtvochtigheid het gevolg van vochtige muren of lekkage van waterleidingen en afvoerbuizen. Stoplekkage.nl is gespecialiseerd in het opsporen en verhelpen van vochtproblemen in uw woning.

Onze medewerkers beschikken daarvoor over hoogtechnologische middelen en materialen. In het geval van vochtige muren en vloeren passen we onder meer onderstaande methoden toe.

  • Optrekkend vocht in een muur: wordt behandeld door een gel te injecteren in de muur.
  • Doorslaand vocht in een muur: Stoplekkage.nl maakt gebruik van een uniek impregneermiddel waarmee de buitenmuur wordt behandeld. Vaak moeten ook nog kleine reparaties aan de buitenmuur gebeuren.
  • Vochtige vloeren: die kunnen we behandelen door te injecteren of een coating aan te brengen op de vloer.
  • Vochtige kruipruimte: door thermovlokken in de kruipruimte te blazen kan ook dit probleem worden opgelost.

Stoplekkage.nl spoort eveneens alle lekkage op in uw woning. We gebruiken daarvoor geavanceerde technieken:

  • Gebruik van onschadelijke rook om lekken en barsten in riolen en afvoerbuizen op te sporen.
  • Met een infraroodcamera kunnen we temperatuurverschillen meten die lekkage in warmwaterleidingen aangeven.
  • We controleren met een speciale camera het inwendige van riolen en afvoerbuizen om barsten en scheuren te vinden.
  • Met ultrasoondetectoren sporen we kleine lekken op in waterleidingen.

Streef naar de ideale luchtvochtigheid in huis

Zowel een te hoge als een te lage luchtvochtigheid in huis zijn slecht voor uw gezondheid. Vaak kan het probleem simpel opgelost worden door een betere ventilatie (bij te hoge luchtvochtigheid) of het plaatsen van luchtbevochtigers (bij te lage luchtvochtigheid).

Indien echter vochtige muren of lekken de oorzaak zijn, haalt u er het best de specialisten van Stoplekkage.nl bij. Dankzij onze ervaring, onze hightechapparatuur en de speciale materialen die we gebruiken, kunnen we elk vochtprobleem in uw huis oplossen.

Wacht niet langer en contacteer Stoplekkage.nl bij problemen met de luchtvochtigheid in huis!

Met spoed een lekkage verhelpen?

Heeft u problemen met vocht in uw woning? Stoplekkage heeft alle kennis in huis om uw vochtproblemen te verhelpen. 24/7 bereikbaar voor spoedklussen.